Koekjes bakken

Dit idee kost de nodige voorbereiding, maar vooral meisjes kunnen úren bezig zijn met koekjes bakken. Daarom is dit ook een hele geschikte bezigheid voor tijdens een kinderfeestje.

Het maken van zandtaartdeeg
Benodigdheden (voor ongeveer 4 kinderen);
250 gr. bloem,
75 gr. witte basterdsuiker,
125 gr. koude margarine,
1 ei.


Werkwijze;
Zeef de bloem in een kom en roer de witte basterdsuiker er doorheen. Voeg eventueel een snufje zout toe,
Voeg de margarine er bij en snijd deze in het bloemmengsel in stukjes,
Roer het ei door het mengsel en kneed alles snel en met koele handen tot een compacte massa,
Verpak het deeg in folie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

Zandtaart koekjes maken
Laat alle kinderen aan een tafel zitten, waar een zeiltje overheen ligt. Ieder kind krijgt een beetje bloem, om over de tafel te strijken zodat het deeg niet plakt. Dan krijgt ieder kind een stuk zandtaartdeeg. Ze rollen dit uit en maken, met behulp van vormpjes, mooie koekjes.Als ze klaar zijn met het uitsteken van het deeg mogen ze de koekjes versieren met eetbare pareltjes, smarties en andere gekleurde snoepjes. Wat ook leuk is is de koekjes glanzend maken. Hiervoor heb je een beetje water nodig, gemengd met een boel poedersuiker. In de oven wordt dit later hard.

De zandtaart koekjes in de oven
Als alle kinderen klaar zijn met het versieren van de koekjes leg je alle koekjes op bakpapier op een bakplaat of rooster, voor in de oven. De koekjes moeten ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven, op 175 graden.

En als afsluiting…
Als de koekjes klaar zijn en afgekoeld is het leuk om alle kinderen een stuk transparant folie te geven en de koekjes er in het midden op te leggen. Als je nu de punten van het folie bij elkaar pakt, kun je er een mooi lintje omheen binden en heb je een heel leuk pakje voor mee naar huis.