Olympische spelen

Een leuk feestje dat je makkelijk kunt aanpassen aan de leeftijdsgroep. Lekker sportief, vooral geschikt als er een groot veld in de buurt is en in het voorjaar of de zomermaanden.

Uitnodigen
Nodig de kinderen uit en zet op de uitnodiging dat ze sportieve kleren aan moeten trekken. Als de kinderen er zijn loop je met z’n allen naar het veld en daar doe je de hele middag actieve olympische spelen.

De olympische spelen
Discus werpen
Met een frisbee zo ver mogelijk gooien. Meet de afstand tussen het kind en de grond waar de frisbee terecht is gekomen.

Verspringen
Vanaf achter een lijn, met een aanloop, zo ver mogelijk springen. De afstand van de lijn tot waar het kind neer komt wordt gemeten.

Hoogspringen
Laat de kinderen één voor één over een touw op 30 cm hoogte springen. Verhoog het touw steeds met 10 cm. Als de kinderen één keer niet over het touw komen krijgen ze een herkansing, lukt het dan nog niet, dan wordt de hoogst gemeten hoogte waar ze wél over heen kwamen opgeschreven.

Voetballen
Zorg ervoor dat je een doeltje maakt en wees zelf de keeper. De kinderen mogen 5 keer tegen de bal schoppen, het aantal keren dat de bal er in komt wordt genoteerd.

Hardlopen
Laat een stuk of drie kinderen tegen elkaar hardlopen. Degene die als eerste finished krijgt 5 punten, de tweede 3 en de laatste 1.

Touwtje springen
De kinderen moeten zo snel mogelijk en zo lang mogelijk touwtje springen. Geef punten naar eigen inzicht.

De prijsuitreiking
Deze olympische spelen worden natuurlijk afgesloten met een prijsuitreiking. Op ieder onderdeel valt een ‘medaille’ (van aluminiumfolie) te winnen. Je kunt deze prijswinnaars eigenlijk naar eigen inzicht kiezen, zorg er voor dat niet één kind drie medailles heeft en een ander geen één. Uiteraard kun je zelf ook nog leuke spelletjes bedenken en toevoegen.