Indianen

De strijdbijl is opgegraven, en iedereen weet natuurlijk wat dit betekend: oorlog met de roodhuiden!! Het opperhoofd komt de kinderen die op het feestje zijn vragen of ze hem mee willen helpen de strijdbijl weer terug te vinden en te begraven.

Het indianen verhaal
Alle kinderen zijn voor het kinderfeestje uitgenodigd d.m.v. een kaartje met een veer er aan. Als ze komen krijgen ze eerst, onder het genot van een glas drinken en lekkere soesjes of taart, te horen wat er gebeurt is; het opperhoofd van de indianen heeft ontdekt dat de strijdbijl weg is! Aangezien dat betekend dat zijn stam nu ruzie heeft met de Roodhuiden, wil hij graag snel de strijdbijl weer vinden. Hij heeft daar de hulp van de kinderen bij nodig. Willen ze hem helpen?

Indianen zonder veren zijn geen indianen
Daarom gaan de kinderen eerst allemaal een verentooi maken!

Benodigdheden;
Breed elastiek (ong. 30 cm per kind en 4 á 5 cm breed),
Gekleurde veren,
Nietmachine,
Viltstiften.


Werkwijze;
Geef de kinderen allemaal een stuk elastiek en laat ze het mooi versieren met de viltstiften. Als ze klaar zijn niet je er 2 of 3 veren aan en niet je hem rond vast, zodat hij op het hoofd van het kind pas. Violá, een echte indiaan!

Indianen op oorlogspadIndianen die in oorlog zijn met een andere stam, hebben altijd strepen op hun gezicht, oorlogsstrepen. Geef de kinderen allemaal 2 strepen op hun wangen en 1 lange horizontale streep op het voorhoofd. Groen, zwart en rood zijn echte oorlogskleuren!

Op pad
Dan is het eindelijk zo ver, de indianen kunnen achter de strijdbijl aan. Maar hoe weten de indianen nou welke kant ze op moeten, waarheen? Gelukkig wordt er op dat moment héél hard op een raam gebonsd. Alle indianen rennen snel naar buiten en wat zien zij daar? Een soort kaart met aanwijzingen waar ze heen moeten lopen om de strijdbijl te vinden!Deze route gaan de indianen lopen. Onderweg kunnen ze nog opdrachten tegenkomen, zoals bijvoorbeeld het verzinnen van een strijdlied, speerwerpen of pijl en boog schieten. Uiteindelijk komen de indianen bij een zandbak terecht, waar een pijl in het zand gestoken is. Als ze hier gaan graven vinden ze de strijdbijl terug. Als dank dat ze het opperhoofd mee hebben geholpen krijgen ze lekkere pannenkoeken, poffertjes, patat of pizza te eten.

Einde van de dag
Natuurlijk krijgen alle kinderen hun verentooi mee naar huis en misschien een kleinigheidje als aandenken aan dit spannende, maar ó zo geweldige feestje!