Prinsessen


Wat vinden kleine meiden nou mooier dan zich aankleden als een prinsesje? Dit idee voor een kinderfeestje is dan ook heel geschikt voor meiden van 4 tot 8 á 9 jaar.

Prinsessen uitnodiging
De koningin heeft een nieuwe prinses nodig! Daarom nodigt ze alle meisjes uit om mee te doen aan een ‘prinsessen – modeshow.’ De meiden wordt gevraagd in prinsessenkleren naar het feestje te komen.

Opening van het feestje
Als alle meiden zijn gearriveerd krijgen ze allemaal een plakje cake, die ze mogen versieren met pareltjes, slagroom, mooie snoepjes en een kaarsje. Als iedereen klaar is steken ze de kaarsjes aan en gaan ze zingen voor de jarige. De kaarsjes worden uitgeblazen en ze mogen lekker hun zelfgemaakte gebakje opeten, met wat drinken er bij natuurlijk!

Geen prinses zonder een kroontje
Een prinses zonder diadeem is natuurlijk geen echte prinses, maar aangezien de meiden nog een modeshow moeten houden, mogen ze nog geen diadeem op. Ze zijn immers nog geen prinses! Daarom gaan ze een mooi haarbandje maken, met pareltjes.

Benodigdheden;
Stevig elastiek, dun genoeg om mee te rijgen (ongeveer 30 cm per kind),
Mooie, sierlijke kralen,
1 Naald per kind.

Laat de meisjes de kralen aan het elastiek rijgen en bindt het elastiek aan elkaar, zodat ze het om hun hoofd heen kunnen doen als een soort haarbandje.

Klaarmaken voor de grote modeshow
Alle toekomstige prinsesjes mogen, natuurlijk alleen als ze dat willen, hun nagels lakken en een klein beetje rouge op hun wangen. Als dat helemaal klaar is kan de grote modeshow beginnen!

Leg een lang, rood kleed, midden door de kamer en laat de prinsesjes daar 1 voor 1 over heen lopen. Stel een jury samen van bijvoorbeeld een moeder, een vader en een oudere broer of zus, die punten geven voor de prinsessenjurk, de make-up, het haarbandje en hoe het prinsesje lacht.

De prijsuitreiking, wie is het mooiste prinsesje?
Het prinsesje met de meeste punten wint een mooie diadeem en mag zogenaamd de prinses van de koningin worden. Natuurlijk krijgen de andere meisjes ook een prijsje; je kunt ze bijvoorbeeld allemaal nog een ringetje ofzo mee naar huis geven.

Uitbreiding voor als de meiden blijven eten
Leer ze voor de lol tafelmanieren! Kijk dan ook onder het eten hoe de meiden het doen en geef ze ook punten voor hun tafelmanieren. Succes gegarandeert..!