Bob de Bouwer (hutten bouwen)

Welke jongen kent hem nou niet, Bob de bouwer?! Samen met vriendjes lekker hutten bouwen als echte Bob de bouwers is toch helemaal te gek? Hier daarom een leuk uitgewerkt themafeestje voor alle Bob de bouwers.

Uitnodigen van alle Bob de bouwers
Stuur alle kinderen een leuke uitnodiging in de vorm van een stuk gereedschap. Of, nog leuker, maak een mooie papieren uitnodiging en bind hier voor iedere jongen een klein stuk gereedschap aan. Bijvoorbeeld een schroef en een klein schroevendraaiertje. Laat ze weten dat ze kluskleding aan moeten doen en een helm mee moeten nemen. Hamers zijn ook handig om niet te vergeten. Dan wordt het voor de kinderen vast een geweldig feest!!

Hutten bouwen
Om hutten te bouwen tijdens een kinderfeestje heb je wel een boel voorbereiding nodig en een ruim weiland, tuin of stuk grond dat je kunt gebruiken. Verder moeten er voldoende spijkers, hamers, stof, bellen, spulletjes, pallets en ander hout zijn.De jongens worden ingedeeld in kleine groepjes, 3 á 4 kinderen per groepje is genoeg. Ze krijgen pallets, hout en alle andere spullen en maken daar hun eigen hut van. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor echte Bob de Bouwer koekjes met ranja en andere rustpauzes.

Overnachten in een hut?
In de zomer is het natuurlijk helemaal leuk om in je eigen gebouwde hut te overnachten! Zorg er voor dat de kinderen slaapzakken etc. mee hebben en eventueel, bij onverhoopt slecht weer, naar binnen zouden kunnen om daar te slapen..