T-shirts versieren

Veel kinderen in de basisschoolleeftijd vinden het heerlijk om te knutselen en dan vooral veel te knoeien. Leuke, creatieve ideeën te over, zou je denken. Nou, hier een aantal ideeën om met de kinderen T-shirts te versieren. Gegarandeerd een succes!

T-shirts verven
Tijdens een kinderfeestje is het erg leuk om met de kinderen T-shirts te verven. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen;

T-shirts verven met texstielverf
Om de kinderen shirts te laten verven met textielverf heb je per kind natuurlijk een (liefst wit) T-shirt nodig en een aantal kleuren textielverf. Dit is verf dat er niet uit gaat in de was. Laat de kinderen het T-shirt naar eigen inzicht beschilderen, of geef ze een thema en kies na afloop de mooiste.

T-shirt dompelen
Wat ook een hele leuke techniek is is om het T-shirt te dompelen. Hiervoor heb je per kind een (liefst wit) T-shirt nodig. Verder een emmer met verdunt textielverf, vraag in de hobbywinkel of speciaalzaak wat hiervoor het meest geschikt is, en een heleboel knijpers, touwtjes en elastiekjes. Laat de kinderen met behulp van de touwtjes en elastiekjes lussen in de T-shirts maken. Dit doe je zo; neem een stuk(je) van je T-shirt vast en knoop daar het touwtje om heen. Touwtjes en elastiekjes zorgen voor witte cirkels op je T-shirt, na het dompelen. Knijpers zorgen voor streepjes. Deze ‘knijper’ je gewoon op het T-shirt vast.
Is een kind klaar, dompel dan samen het T-shirt in de emmer met textielverf en laat het shirt drogen aan de waslijn.

T-shirts tekenen
In de hobbywinkel heb je ook textielstiften te koop, hiermee kun je gewoon op T-shirts tekenen. vooral voor kleinere kinderen is dit geschikt. Zij kunnen vaak al niet zo duidelijk tekenen en met verf is het dan nog lastiger. Met stiften gaat het veel beter.