Oud-Hollandse spelletjes

‘Vroeger’ gingen kinderen koekhappen op feestjes, touwtje springen en estafette lopen. Leuk om eens weer te doen met een feestje van úw kinderen!

Koekhappen
Hang plakken ontbijtkoek aan een touw en blinddoek de kinderen. Zo moeten ze proberen een stuk koek te pakken te krijgen, zonder handen, alleen met de mond.

Snoephappen
Vul een teiltje met water en leg hier een snoepje in (dat niet gevaarlijk is als het nat is, dus geen zuurtjes). Laat de kinderen snoephappen, met hun gezicht in het water proberen het snoepje in de mond te krijgen.

Touwtje springen
Wie kan het langst touwtjespringen? Laat 2 kinderen tegen elkaar springen, degene die het het langst volhoudt heeft gewonnen.

Hoelahoep
Geef de kinderen een hoepel en kijk of ze kunnen hoepelen rond hun middel, arm en been.

Verkleedestafette
Leg 2 porties kleren klaar; een shirt, overall, hoed en schoenen. Deel de groep kinderen in tweeën en laat ze een estafette tegen elkaar lopen. Het eerste kind doet de kleren aan, moet naar de overkant van bijvoorbeeld een veldje rennen, rent weer terug, doet de kleren uit en de volgende is aan de beurt. Ga zo door tot alle kinderen klaar zijn. Het groepje dat het eerste klaar is heeft gewonnen.

Het einde van de dagVerwen de kinderen aan het einde van de dag met lekkere pannenkoeken. Koop pakken pannenkoeken in de winkel, stroop, suiker, jam en kaas en laat de kinderen zelf hun pannenkoek versieren, die ze lekker op mogen eten.