Voetbaltoernooi

Dit feestje is alleen bedoelt voor stoere jongens. Zorg er voor dat je minimaal 10 kinderen op het feestje hebt, zodat je 2 goede voetbalteams kunt maken.

Begin van een mooi feest
De kinderen verzamelen bij de jarige thuis en gaan natuurlijk eerst voor hem zingen. De kadotjes worden uitgepakt en er wordt een lekker taartje gegeten. Dan is het tijd om de voetbal outfits uit de tas te pakken en om te kleden.

De warming-up
Als warming-up loop je eerst met de jongens naar een sportveldje dicht in de buurt. Zorg er voor dat je dit veldje de hele middag kan en mag gebruiken! Vanaf huis gaan jullie eerst een stuk rennen, tussendoor wat rek-en-strek oefeningen en dan weer verder rennen.

Een voetbalveld
Op het grasveld is door de ouders een mooi voetbalveld uitgezet.

Benodigdheden;
Grote rol afzetlint,
Haringen,
2 Doeltjes,
Mokertje.

Werkwijze;
Maak met behulp van het afzetlint eerst de buitenlijnen van het voetbalveld. Met de haringen en het mokertje kun je het lint in het gras vastzetten. Maak dan de middenlijn, zet de doeltjes neer en maak hier ook de benodigde lijnen omheen. Nu nog een mooie stip in het midden en.. klaar is je voetbalveld!

Het toernooi
Deel de jongens in in 2 teams, spreek af wie de keeper is en laat het toernooi maar beginnen. Laat de wedstrijd ongeveer een half uur duren, las dan een pauze in met drinken, lekkers en wat rek-en-strek oefeningen. Daarna nog een half uurtje spelen en het team dat gewonnen heeft krijgt een mooie beker, vol met snoepjes. Om uit te delen natuurlijk!