Thuisbioscoop

Naar de bioscoop gaan met je feestje is wel heel erg leuk, maar echt gezellig is het niet. De kinderen zitten met zijn allen film te kijken en hebben eigenlijk geen tijd om met elkaar te praten of lol te maken. Daarom is het een idee om thuis een bioscoop-feestje te geven, met alles er op en er aan, en met veel pauzes om lekker bij te kletsen!

De entree kaartjes
Als alle kinderen er zijn, laat je ze zelf hun entreekaartjes maken. Alleen als de kaartjes echt mooi zijn mogen ze naar binnen in de 'bioscoop.'

Popcorn en cola
Geef de kinderen, als ze allemaal voor de televisie zitten, een bekertje cola en een andere cola beker met popcorn. Helemaal leuk is het natuurlijk om de popcorn samen met de kinderen te maken! Dit doe je door een beetje boter in een pan te doen, maïs er bij en op het vuur zetten met een deksel er op. Als de maïs geploft is heb je heerlijke warme popcorn. Een beetje zout of suiker er over is helemaal lekker.

De film
Kies een leuke, humoristische film, waar je ook gemakkelijk wat pauzes tussendoor kunt doen. Het is helemaal leuk als je een film kunt vinden waarbij je spelletjes bij het verhaal kunt bedenken. Gaat het bijvoorbeeld over verstoppen, dan stop je de film op dat moment en ga je met de kinderen verstoppertje doen of de kadotjes voor de jarige verstoppen..

Einde van de (mid)dag
Aan het einde van de middag krijgen alle kinderen bijvoorbeeld wat lekkers mee met een fototje van de jarige er aan, met 'het was een leuke middag' er op. Ook leuk is het om deze foto in de vorm van een camera of cameraband te knippen!